Plataforma sobre los ODS

Secun. / Bach. / CCFF

Aquesta plataforma està destinada a facilitar el treball sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la seua relació amb els Drets Humans, i a descobrir els ODS com a eina per a millorar la vida de les persones i lluitar contra la desigualtat.

Aquest recurs s'anirà completant i actualitzant al llarg dels pròxims cinc anys per a abastar diversos temes i ODS.

Utilitzant les lletres de l'abecedari, posem el focus en les paraules que expressen drets i valors que poden relacionar-se amb els ODS per a aconseguir la construcció d'un món millor.

Comencem per la primera lletra? L'A.

“A” d'Accés als Aliments i a l'Aigua. Les rajoles essencials per a construir la vida. Els elements primordials que donen a la persona dignitat, qualitat de vida i salut. Per això… …Persona també s'escriu amb A.

"B" de Benestar. Una paraula que resulta positiva per a tots i totes. El benestar és bo i desitjable, però bona part de la humanitat no gaudeix d'eixe benestar. Per això… …Persona també s'escriu amb B.

La plataforma consta de tres activitats diferents, en les quals tornem a jugar amb les lletres, aquesta vegada les que construeixen l'acrònim ODS:

Observa (el món al teu voltant). Infografia en la qual aportem dades i material per a la reflexió sobre el tema plantejat.

Descobreix (les desigualtats que tenallen a moltes persones). Això es fa mitjançant un xat simulat amb una sòcia local de Mans Unides, que ens parlarà de la situació de la seua comunitat. Abans d'accedir al xat, proposem un test per a reflexionar sobre quin nivell d'informació i compromís que tenim amb les persones més vulnerables del planeta.

Suma (implicar-te per canviar les coses). La construcció d'un món millor no pot fer-se, solament, des de la tercera persona dels qui més el necessiten, ells i elles, sinó que hem d'assumir-lo en primera persona: nosaltres. Ací oferim la possibilitat de crear un cartell que reflectisca, de manera senzilla, la nostra visió i ajude a sensibilitzar sobre el tema. Seran publicats en la pròpia plataforma.

Accedeix a la plataforma

* Pots consultar ací, les respostes del test de compromís.

Archivos adjuntos: 
Temas Educación: 
Aigua
Alimentación
Derechos humanos
ODS

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te