Aplicación sobre los ODS

Secun. / Bach. / CCFF

Aquesta plataforma està destinada a facilitar el treball sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la seua relació amb els Drets Humans, i a descobrir els ODS com a eina per a millorar la vida de les persones i lluitar contra la desigualtat.

Aquest recurs s'anirà completant i actualitzant al llarg dels pròxims cinc anys per a abastar diversos temes i ODS.

Utilitzant les lletres de l'abecedari, posem el focus en les paraules que expressen drets i valors que poden relacionar-se amb els ODS per a aconseguir la construcció d'un món millor.

Comencem per la primera lletra? L'A.

“A” d'Accés als Aliments i a l'Aigua. Les rajoles essencials per a construir la vida. Els elements primordials que donen a la persona dignitat, qualitat de vida i salut. Per això… …Persona també s'escriu amb A

L'aplicació consta de tres activitats diferents, en les quals tornem a jugar amb les lletres, aquesta vegada les que construeixen l'acrònim ODS:

Observa (el món al teu voltant). Infografia en la qual aportem dades i material per a la reflexió sobre el tema plantejat.

Descobreix (les desigualtats que tenallen a moltes persones). Això es fa mitjançant un xat simulat amb una sòcia local de Mans Unides a l'Equador, que ens parlarà de la situació de la seua comunitat. Abans d'accedir al xat, proposem un test per a reflexionar sobre quin nivell d'informació i compromís que tenim amb les persones més vulnerables del planeta.

Suma (implicar-te per canviar les coses). La construcció d'un món millor no pot fer-se, solament, des de la tercera persona dels qui més el necessiten, ells i elles, sinó que hem d'assumir-lo en primera persona: nosaltres. Ací oferim la possibilitat de crear un cartell que reflectisca, de manera senzilla, la nostra visió i ajude a sensibilitzar sobre el tema. Seran publicats en la pròpia plataforma.

Accedeix a l'aplicació

* Pots consultar ací, les respostes del test de compromís.

Archivos adjuntos: 
Temas Educación: 
GJH
Derechos Humanos
Alimentación
Auga

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te